Преди Коледа ще бъде възстановена козирката на Летище София
Преди Коледа ще бъде възстановена козирката на Летище София / снимкa: Sofia Photo Agency

В понеделник започва ремонтът на козирката на Летище София, която бе повредена от силната буря. Това съобщи изпълнителният директор на летището Пламен Станчев. Ето какво още съобщи той:

„Има българска фирма, която е подизпълнител на тази ламаринена обшивка. Имахме предварителен разговор с техни специалисти в петък. В понеделник те идват, прецизират нещата. По техни думи, за два дни те могат да поправят или да възстановят тази част, която в момента е паднала. Друг е въпросът, че тези ламели са вносни и не знаем точно за колко време могат да ги доставят”, отбеляза Пламен Станчев.

„Бихме искали преди Коледните празници, разбира се, това да е извършено, за да можем да отворим този вход-изход, който в момента е затворен. Санкциите зависят от това дали при направената експертиза ще се докаже, че е вследствие на природно бедствие, защото, когато това се случи, наистина имаше вятър, който беше около 100 км/ч. Ако експертите кажат, че това е природно бедствие, тогава застрахователят ще поеме разхода, тъй като летището има застраховка. Ако се докаже, че не е природно бедствие, а е заради лошо изпълнение, тогава разходите ще бъдат за сметка на неизпълнителя”, обясни изпълнителният директор.

На 4 декември част от покривната конструкция на един от изход-входовете на Летище София се откърти. При срутването нямаше пострадали хора. Предстои да бъде изяснена причината за инцидента.