/ IStock
Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняем за това, че при управление на моторно превозно средство - мотоциклет, нарушил правилата за движение по пътищата, като навлязъл в лентата за насрещно движение, пресичайки двойната непрекъсната линия и реализирал пътнотранспортно произшествие с пресичащия пътното платно Р. С. и по непредпазливост му причинил средна телесна повреда, след което избягал от местопроизшествието, съобщиха от обвинението.

На 6 юли 2018 г. около 18:10 часа, обвиняемият управлявал мотоциклет по бул. „Цар Освободител“ в София. Първоначално той се движел в лявата лента за движение на булеварда, впоследствие продължил движението си в насрещната част на пътното платно, пресичайки двойната непрекъсната линия.

Дрогиран шофьор отива на съд, предизвикал катастрофа

В района на сграда на посолството на Република Турция, Д. С. управлявал мотоциклета със скорост от 22 км/ч. В същото време, Р. С. предприел пресичане на пътното платно с посока от дясно на ляво спрямо посоката на движение на мотоциклета.

Р. С. преминал между колони от спрели автомобили. След това излязъл пред мотоциклета, управляван от обвиняемия и настъпил удар между тях, в резултат на който Р. С. паднал върху пътното платно. След удара Д. С. не спрял, а продължил движението си.

Пътният инцидент бил забелязан от свидетели, които подали сигнал в полицията. След възникналия удар Р. С. бил отведен от медицински екип за оказване на медицинска помощ.

Обвиняемият Д. С. бил застигнат и спрян от полицейски служители при СДВР. В хода на разследването било установено, че в резултат на пътнотранспортното произшествие на пострадалия Р. С. било причинено счупване на главичката на лявата лъчева кост, довело до трайно затруднение на движенията на левия горен крайник за срок по-дълъг от 30 дни.

Предстои наказателното призводство срещу обвиняемия Д. С. да продължи в Софийски районен съд.