Полицаи откриха триетажна оранжерия с марихуана в "Бояна" (ВИДЕО)

/ Пресцентър, МВР
Столични криминалисти разкриха домашна оранжерия за марихуана, съобщава МВР. Акцията е проведена на 13 ноември, само няколко дни след проведена спецоперация на територията на София, при която криминалисти на СДВР откриха и иззеха близо 2 кг кокаин.
 
Действията са наблюдавани от Софийска градска прокуратура. Столичните криминалисти са извършили претърсвания на два адреса - в село Бистрица и столичния квартал "Бояна".
 
В къщата в кв. "Бояна" е установено, че и на трите й етажа, включително и в мазето, са изградени специални помещения за отглеждане на марихуана. В обособените оранжерии имало всичко необходимо за отглеждането на растението - таймери, въздуховоди, климатици, торове и други течности за обогатяване.
 
Иззети са общо 268 саксии със засети растения от рода на марихуаната, които били в различен стадий на растеж. При обирането им мократа листна маса била събрана в 5 чувала.
 

При претърсването са открити и други два чувала с готова за разпространение суха тревна маса, дала реакция при наркотеста на марихуана. От другия адрес столичните криминалисти иззели още 6 малки дози марихуана.
 
В полицейския арест е задържан 32-годишен мъж. Към момента са извършени разпити на лица, имащи отношение към случая.
 
Предстои извършването на процесуално-следствени действия - назначаване на експертизи за установяване на точното количество на иззетата марихуана и др. Разследването продължава.