Актрисата Виолета Донева е открита мъртва в дома си в столичния квартал „Изток”. Прокуратурата разследва умишлено убийство, съобщиха от държавното обвинение.

Случилото се е от преди няколко дни, но става ясно едва днес. 

Сигналът до 112 е подаден в събота от нейни съседи. Те забелязали, че от няколко дни не е излизала от вкъщи.

„Два дни нямаше никакъв контакт с нея. Всички се чудеха какво се случва. Дори лампите светеха през този период, в който не знаехме къде е и какво става с нея. Всички се притесниха. Повикаха и сина ѝ”, обясни пред NOVA момче, пожелало анонимност.

След като разбиват вратата на жилището, по непотвърдена информация, униформените намират актрисата с прободни рани по тялото. „Само знам, че е била убита. Навсякъде по етажите имаше полиция, криминолози и нямаше никой, който да даде информация”, добави момчето. „Даже следователят ни питаше за подробности”, уточни съсед.

пресцентър, БНТ

От Софийската градска прокуратура обясниха, че по случая е образувано досъдебно производство, но все още няма задържан.

По информация на NOVA полицията проверява дали актрисата не е убита от нейна роднина, за която има данни, че е с психични проблеми.

Синът ѝ отказа коментар, докато не приключи разследването.

„В момента се води разследване, съответно още няма нито установен извършител, нито издадена присъда”, посочи Ивайло Стайков.



Все пак към момента причините за смъртта на 79-годишната Виолета Донева официално не се съобщават.

Тя е бивша съпруга на режисьора Людмил Стайков. Двамата имат един син.

Родената през 1943 г. звезда на театъра от години не се изявява на сцената. Тя бе обявена за "заслужил артист" през 1974 г. и бе носителка на орден "Кирил и Методий" II степен.

Снима се в постановки в телевизионния театър до средата на 80-те години на миналия век. След това са занимава с дублаж на филми и преводи.
БНР/NOVA/24 часа/БНТ