/ netinfo
„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 21 ноември 2017 г. (вторник).
 
Във връзка с ремонт на уличен водопровод на бул. „Васил Левски“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Васил Левски“ от ул. „Георги С. Раковски“ до ул. „Проф. Никола Михайлов“.
 
Във връзка с подняна на водопровод на ул. 253 в кв. „Орландовци“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Димитър Гущанов“, ул. „Железопътна“, ул. 252 и ул. 228. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.
 
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение ул. „Златен век“, в.з. Симеоново - Драгалевци се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 15:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Васил Попович“ от ул. „Златен век“ до ул. „Тодор Пеев“, ул. „Чичовци“ от ул. „Васил Попович“ до ул. „Анредей и Константин  Петкович“.
 
Във връзка с подмяна на уличен водопроводно във в.з. „Кокалянски ханчета“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Искър“, ул. „Тодорини кукли“, ул. „Тополите“, ул. „Зора“, ул. „Цар Иван Шишман“, ул. „Трудолюбие“, ул. „Родолюбие“, ул. „Пролет“, ул. „Латинка“, местност Свлачището, ул. „Михово блато“, ул. „Роса“, ул. „Малчика“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.
 
Във връзка с диагностика на уличен водопровод на ул. „Тричко Велев“ в жк „Връбница“ 2 се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бл. 621, бл. 622, бл. 623, бл. 608 вх. А, ул. „Острова“, ул. „Тричко Велев“ от бул. „Ломско шосе“ до ул. „Златен Клас“, ул. „Гайдарче“.
 
Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Боянски водопад“ в кв. „Манастирски ливади“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между ул. „Тодор Каблешков“, ул. „Цанко Лавренов“, ул. „Иван Кирков“, ул. „Акад. Георги Наджаков“.
 
Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Стефан Стамболов“ в с. Бистрица се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Просвета“, ул. „Бреза“, ул. „Никола Крушкин-Чолака“, Цонкина махала.
 
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.
 
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx. “Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.