„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 17 април 2019 г. (сряда).
 
Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за подмяна на уличен водопровод на ул. „Поглед“ във вилна зона „Горна баня“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Поглед“, ул. „Люлински поток“, ул. „Дъга“, ул. „Мечта“, ул. „Лазурно утро“, ул. „Буен поток“, по ул. „Равнище“ в участъка от ул. „Дъга“ до ул. „Поглед“.
 
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Тайга“ в кв. „Орландовци“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Тайга“ от ул. „Ком“ до ул. „Моравча“.
 
Във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Солунска“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 19:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Солунска“ от бул. „Христо Ботев“ до ул. „Княз Борис I“, ул. „Цар Самуил“ от ул. „Уилям Гладстон“ до ул. „Солунска“, ул. „Ивайло“ от бул. „Христо Ботев“ до ул. „Цар Самуил“.
 
Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 544 в кв. „Васил Левски“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 17:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Витиня“, ул. „Летоструй“, ул. 546, ул. 547.
 
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.
 
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.
 
„Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.
 
Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.