Дондуков ремонт
Дондуков ремонт / БГНЕС
Запушена шахта наводни новоремонтирания булевард  „Дондуков” в София. От Столична община съобщиха за „Дарик”, че съоръжението вече е отводнено, но заради проливния дъжд екипи на „Аварийно-спасителното звено” работят по десетки сигнали. В късния следобед река Какач е преляла при софийското село Мало Бучино. Няколко двора на къщи са наводнени, а авирийни екипи на общината и пожарната работят по отстраняване на проблема. Очаква се да пристигне и допълнителна техника, която ще навлезе в коритото на реката.

Дъждът предизвика сериозни проблеми в София. Задръствания по основните булевард, квартални улици се превърнаха в реки. Наводнение обаче се получи и на току що обновения булевард „Дондуков”. Граждани пуснаха и снимки в социалните мрежи и определиха ремонта като даване на 7 млн. лева за един „гьол”. Други пък се шегуваха, че така софиянци могат да подобрят плувните си умения. От общината посочиха, че причината е запушена шахта, която вече е отводнена.

При наличие на паднали клони или запушени шахти, могат да се подават сигнали на спешния номер 112 или на тефелон 987/55 55. От общината припомнят да се не изхвърлят отпадъци в речните корита, каналите и деретата.