Към демонстрацията се включи и депутатът от ДПС Делян Пеевски, както и лидерът на партията Мустафа Карадайъ
Протестиращи се събраха на площад „Св. Александър Невски“. Една част от тях са организирани от ДПС с искане за оставка на правителството. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и депутатът от ДПС Делян Пеевски поздравиха демонстрантите.
 

Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ поздравяват симпатизанти на ДПС
БГНЕС

Друга част от протестиращите са превозвачи с искане за по-ниски цени на горивата. Те са издигнали плакати с надписи: „Стига безпътие“, „Превозвачите излизат във ваканция“, „Регулирайте, овладейте инфлацията“, „Исканията неразбрани, хората обрани“. Протестът ни не е политически, изцяло икономически е и подкрепяме справедливото искане на българските граждани за по-ниска цена на горивото, каза за БТА Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Искаме актуални, нормални цени на горивата, така че да бъдат достъпни за всеки български гражданин, допълни тя. 

Възраждане антиправителствен протест
БГНЕС


Привърженици на партия „Възраждане“ също протестират на площада с искане за оставка на кабинета на Кирил Петков. 

Успоредно с това се провежда и демонстрация в подкрепа на правителството на Кирил Петков.



Засилени са мерките за сигурност в района. Сградата на парламента е оградена с метални решетки. Полиция следи за спазване на реда.


БГНЕС


Протестът ни не е политически, изцяло икономически е и подкрепяме справедливото искане на българските граждани за по-ниска цена на горивото, каза за БТА Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Искаме актуални, нормални цени на горивата, така че да бъдат достъпни за всеки български гражданин, допълни тя. 

Засилени са мерките за сигурност в района. Сградата на парламента е оградена с метални решетки. Полиция следи за спазване на реда.

БТА

БТА

БТА

БТА


 

БТА