Почистването и обезопасяването на участъка
Почистването и обезопасяването на участъка / БГНЕС
Цистерна разля 8 тона масло на столичен булевард
102189
Цистерна разля 8 тона масло на столичен булевард
  • Цистерна разля 8 тона масло на столичен булевард
Цистерна разля над 8 тона машинно масло в района на кръстовището на Сточна гара в София. Инцидентът е станал около 2.00 ч. тази нощ и предизвика задръствания рано сутринта по булевардите „Сливница” и „Данаил Николаев”. В момента пътната настилка е опесъчена и движението е възстановено, но от Столичната община предупреждават шофьорите да преминават през района с повишено внимание.

Около 2.00 ч. сутринта цистерна е разляла над 8 тона машинно масло на кръговото кръстовище на Сточна гара, по ул. „Първа Българска Армия”, ул. „Резбарска” и бул. „Данаил Николаев” до надлеза на „Подуене”. В резултат - в района са настъпили 6 леки пътни произшествия. На място през цялата нощ са работили екипи на „Аварийна помощ” и почистващите фирми, които са опесъчавали пътната настилка.

Почистването и обезопасяването на участъка
БГНЕС

В момента движението в района е възстановено, но настилката все още е опасна и шофьорите трябва да карат с повишено внимание, заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Цистерна разля 8 тона масло в района на Сточна гара (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Беше разлято голямо количество масло - около 8 тона, продължава обработката на трасето, моля шофьорите да бъдат внимателни. Работници от почистващите фирми събират пясъка, но тази обработка ще продължи целия ден, за да бъде максимално безопасно. През нощта улиците ще бъдат затворени, за да бъдат добре измити", уточни тя.

Почистването и обезопасяването на участъка
БГНЕС

Цистерната е превозвала машинното масло в посока Кюстендил. Шофьорът е отведен в Пето районно, където му е съставен акт за необезопасен товар. От МВР съобщиха, че ще извършат проверка и на фирмата, ангажирана с превоза на маслото.