Заседание на Общински съвет - Стралджа
Заседание на Общински съвет - Стралджа / Общински пресцентър Стралджа, архив

Заседание на ОбС - Стралджа се провежда днес, 24 април. В началото съветниците ще изслушат кмета Митко Андонов, който ще представи изпълнението на бюджет 2013 г. Ще последва информация за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление за периода януари-декември 2013 г. Предвидено е обсъждане отчета по изпълнение годишния план за развитие на социалните услуги в общината за миналата година, както и приемане план за развитие на социалните услуги за 2014 г. и 2015 г.

Кметът Андонов е вносител на доклади за изпълнение на годишната програма за развитие на читалищната дейност и изразходения бюджет за 2013 г. от читалищата на общината.

Председателят на ОбС Атанаска Кабакова е вносител на предложение за присъждане "Плакет на името на П. Кр. Яворов" на изявени творци.

В дневния ред са включени още докладни записки относно изпълнение на съдебно решение за възстановяване правото на собственост на земеделски земи, предоставяне на пасище мера от общински поземлен фонд във връзка с държавна концесия за добив на строителни материали както и относно промяна плана за ползване на иглолистна дървесина в землището на Войника за 2014 г. В края на заседанието съветниците ще насочат внимание към актуализиране на годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост.