Започна обучението на социалните асистенти в Елхово
Започна обучението на социалните асистенти в Елхово / netinfo

В Елхово се провежда обучение на лицата, които ще предоставят услугата "социален асистент". До те са преминали учебните дисциплини, свързани с възгледите, методите и техниките за социалния работник, нормативна уредба на социалните услуги, събиране и анализ на информация, социална оценка на ситуацията, договаряне на социални услуги.

Обучението на социалните асистенти започна в началото на месец май. След всеки модул курсистите държат изпит, а в края на обучението ще преминат практически и теоретичен изпит. Предстои обучение по социална педиатрия, социална работа с деца и семейства, основи на рехабилитацията. До момента социалните асистенти са посетили дом за стари хора в Ямбол, предстои и посещение на ДВУИ М. Шарково, дом за стари хора в с. Чернозем и Защитеното жилище в Елхово.

Проект "Предоставяне на социални услуги за хора с увреждания" се реализира с финансовата подкрепа на Програма ФАР "Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи" чрез Министерството на труда и социалната политика. Стойността на проекта е 44 800 евро и ще се реализира в рамките на 12 месеца.