Задържаха марихуана и екстази на ГКПП Лесово
Задържаха марихуана и екстази на ГКПП Лесово / Дарик Нюз - архив
 4494 броя недекларирани парфюми от различни търговски марки задържаха митническите служители на Митнически пункт Лесово. Контрабандните парфюми са открити при митническа проверка на влизащ в страната от Турция микробус с марка „Мерцедес" около 03:00 часа на 02 маъ 2017 г.

Микробусът е собственост на молдовски гражданин. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда под наблюдението на Окръжна прокуратура Ямбол.

С Постановление на водещия разследването разследващ митнически инспектор, по делото в качеството на обвиняем е привлечен  Георги К. на 42 г., гражданин на Република Молдова. Според заключението на назначената и изготвена по делото оценъчна експертиза, стойността на задържаните контрабандни парфюми е 41 742 лв.

Обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа, а на следващия ден Окръжна прокуратура Ямбол е направила искане пред Окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража". Окръжен съд Ямбол е приел искането на Прокуратурата за основателно и е взел спрямо обвиняемия мярка за неотклонение „задържане под стража".