Василен Васевски показва творби от Америка в Сливен
Василен Васевски показва творби от Америка в Сливен / netinfo

Сливенският художник Василен Васевски, който преподава изобразително изкуство в унивеситета в Чикаго, ще покаже в родния Сливен свои маслени картини и рисунки с туш, съобщи за Дарик авторът.

Творбите на Васевски са от последните няколко години, създадени са в САЩ и за първи път ще бъдат изложени пред сливенска публика в общинската галерия „Май". Официалното откриване на изложбата, именувана „Безкрайно пътуване", е на 31 юли от 18 часа.

Най-новите творчески търсения на Васевски ще могат да бъдат видяни в Сливен до 15 август.

В края на юни част от експонатите на тази изложба са били показани в столичната галерия „Ной" под заглавие „Лица без превод".

Василен Васевски е един от талантливите посланици на българската култура в САЩ през последните години. Той членува в Организацията на българските художници зад граница с център в Чикаго, която през тази година за трети пореден път представи на американската публика общата си изложба"Отвъд ограниченията /Beyond Borders" . В тазгодишното и издание в просторното фоайе на Richard J. Daley Center, в навечерието на 24 май, взеха участие 33 - ма български художници, живеещи в САЩ.