В Сливен горя колата на ръководител на предизборния щаб на партия
В Сливен горя колата на ръководител на предизборния щаб на партия / Дарик Сливен, архив

Няма данни за умишлено запалване на лекия автомобил на Петър Петров – председател на местния предизборен щаб на една от политическите партии, участващи в евровота, съобщава говорителят на Областната дирекция на МВР в Сливен Първолета Мандинска. Това е показал първоначалният оглед на автомобила, който горя късно снощи във Вилната зона на Сливен. Назначени са електротехническа и пожаротехническа експертизи.

Съобщението за пожара е получено от тел. 112 на 24-ти май в 21,57 часа.  Автомобилът е собственост на 60-годишния Петров и е бил паркиран в местността "Кладенче" край Сливен. На място е изпратен екип на пожарната. Пожарът е потушен в 22,10 часа. Обгоряла предната част на автомобила. Нанесени са щети по двете предни гуми, ел.кабели и акумулатор.

 

„Чух взрив, последван от няколко пукота и отидох да видя какво става” – съобщи за Дарик Петър Петров. Според него няма как гума да се самозапали, а колата е била почиствана с пароструийка преди два месеца и половина и така възможността за самозапалване е още по-малка. Той каза, че не вярва да става дума за лично отмъщение. „В добри отношения съм със съседите, не дължа пари никому” – коментира Петър Петров. Според него става въпрос или за политически акт, или за раздвижване на криминални елементи, които искат да злепоставят сегашното ръководство на местната дирекция на МВР. „Не случайно това се прави именно на евровота, тъй като се очаква да има и международен отзив” – каза още Петров. Автомобилът е напълно унищожен, няма платено каско, „така че отпада и възможността лично да съм го запалил заради застраховката”.