В Елхово започва дезинфекция на наводнените улици
В Елхово започва дезинфекция на наводнените улици / Дарик Сливен, Архив

За предотвратяване опасността от възникване на епидемии, Община Елхово и специализирана фирма за дезинфекция, дезинсекция и дератизация започва почистване на улиците с дезинфекционни материали.

За третиране на домовете и дворовете, на домакинствата засегнати от наводнението на днес общината ще предостави  дезинфекционни материали с указания за използването им. Вследствие интензивните и продължителни валежи през месец декември 2014год. и януари на 2015год. настъпи покачване на нивото на река Тунджа, заливане на крайбрежните райони в града както и покачване нивото на подпочвените води, затрудняващо оттичането.

Най- засегнатата от жилищната част на града са сградите и дворовете по улица ”Тунджа”  и прилежащите на нея улици. Наводниха се редица подземни етажи, мазета и дворове.

Повишаване нивото на р.Тунджа затрудни и нормалното функциониране на канализационната мрежа и в частност главния канализационен колектор, който се зауства в границите на града. При подприщването на канализацията и повишаване подпочвените води се получи и излизане на води от канализацията.