Увеличават заплатите на здравните работници в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” –Сливен
Увеличават заплатите на здравните работници в МБАЛ „Д-р Иван Селимински” –Сливен / netinfo

С 5% ще бъде увеличена основната работна заплата в МБАЛ „Д-р Иван Селимински" -Сливен от 1 септември, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Йордан Котов. Следващото увеличение ще бъде от Нова година, когато ще влезе в сила проект за промяна на работната заплата.

Той се изготвя от специалисти от болницата. При новата схема на заплащане ще се вземат под внимание различни показатели, които ще носят допълнителни точки и ще влияят на възнаграждението - квалификация, специалности, обучения, публикации, големина на отделението, трудов стаж на служителя и неговите допълнителни умения.

 В края на всяка година информацията ще се актуализира. В новия проект е предвидено увеличение на заплатата на служители, на които предстои пенсиониране.

 „Имаме хора, които ще се пенсионират. Те са дали най-хубавите си години за болницата и заслужават да получат прилични пенсии ", заяви д-р Котов. Промяната в заплащането на всички работещи в болницата е съгласувана с Управителния съвет на дружеството и представен на Медицински съвет с началниците на отделения.

 Д-р Котов е убеден, че групата, която изработва проекта, ще работи в синхрон и ще постигне най-добрия вариант за добро основно възнаграждение в болницата, която е сред лечебните заведения в страната с най-ниски заплати