Утвърдиха образеца на бюлетините за местни избори
Утвърдиха образеца на бюлетините за местни избори / Sofia Photo Agency, архив

Образците на бюлетините за избор на кмет на общината, за кметове на населени места и за общински съветници в община Сливен вече са утвърдени от Общинската избирателна комисия.

Не са утвърдени само две бюлетини за избор на кметове в две села – Чинтулово и Бинкос, съобщи говорителят на комисията Стелли Стефанова. Комисията е заличила регистрациите на кандидата за кмет на селата Чинтулово от НФСБ и Бинкос от ГЕРБ. Причината е, че към 24 април тази година нямат настоящ и постоянен адрес в страната. По същата причина ОИК е заличила от регистрите и петима кандидати за общински съветници – по двама от листите на НФСБ и ДОР, и един от листата на „Движение 21”.

Нови пет жалби са постъпили в Общинската избирателна комисия – Сливен. Три от жалбите са от ГЕРБ, а две – от БСП. Всички жалби са за разлепване на агитационни материали на непозволени за целта места – по мостове, автобусни спирки, пред магазини, тролейбусни стълбове . „Жалбите се проверяват в момента, а ОИК-Сливен ще излезе с решения по всяка една от тях”, каза още Стефанова