Ученици с дарение за недоносените бебета

Ученици с дарение за недоносените бебета
Ученици с дарение за недоносените бебета / МБАЛ „Д-р Иван Селимински”

Ученици от 12-то СОУ „Елисавета Багряна" в Сливен направиха дарение на Отделението по неонатология МБАЛ „Д-р Иван Селимински".

Директорът на училището Величка Христова, преподавателят Даниела Павлова и учениците Никола Кабаджова и Пресиян Вълчев, от името на всички ученици връчиха сума, получена от кампания за събиране на пластмасови бутилки.

Даниела Павлова уточни, че акцията е стартирала в началото на годината и е приключила на 17 ноември - Световен ден на недоносените бебета. Учениците са събрали един тон пластмаса. В кампанията са се включили родители, деца от други училища, граждани и организации. „Предстои да инициираме друга благотворителна кампания и ще търсим начини за събиране на средства, с които да подпомогнем недоносените деца в сливенската болница", каза Павлова.

Началникът на отделението д-р Таня Праматарова заяви, че под такава форма отделението не е получавало дарение. „Тези пари , които децата са събрали от пластмасови бутилки и са решили да ги дадат за най-малките, за нас е едно много скъпо дарение", каза тя.

Ученици с дарение за недоносените бебета
netinfo

Д-р Праматарова информира, че на 17 ноември, когато се отбелязва Деня на недоносеното бебе, в столицата е представен наръчник „Всичко за недоносените бебета". Той съдържа цялостна информация за родителите, отговори на техни въпроси и всичко за грижата на преждевременно родените деца. „Постарали сме се да отговорим на всички въпроси, обясняваме какво представлява нашето отделение, апаратурата, която плаши родителите и неясната медицинска терминология", каза д-р Праматарова

Инициативата за издаването на наръчника е на фондация „Нашите недоносени деца".