конкурс ученици Русе
конкурс ученици Русе / netinfo
Темата е „Пречистване на отпадъчни води"
Конкурсът се организира във връзка с отбелязване на Световния ден на водата – 22 март, който през настоящата година се провежда под мотото „Отпадъчни води“.
Общи условия за участие: Допустими участници в конкурса са ученици в гимназиален (горен) курс на обучение от училища в страната. 1.2. Конкурсът има за цел да провокира интереса на младите хора към проблемите, свързани с управлението на водите и в частност – методите и средствата за третиране на отпадъчни водни потоци, генерирани в резултат от жизнената дейност на хората и различни икономически и производствени процеси. 1.3. Няма ограничения по отношение на използваните софтуерни продукти, материали и техники.

В презентациите могат да бъдат използвани собствени снимки и клипове или такива, които не са под закрилата на Закона за авторското право. За участие в конкурса се приемат както индивидуални, така и колективни разработки, които отговарят на следните технически параметри и изисквания: • максимален брой слайдове – 20; • допустими формати –PPT, PPS, PPTX (Powerpoint), PDF, AVI или MPG 1.4. Презентациите могат да се изпращат по следните начини: • В случай че са с обем до 10 MB – по електронна поща на E-mail: pmanev@uni-ruse.bg; • Качване на сървър за споделяне на файлове и посочен линк за изтегляне на E-mail: pmanev@uni-ruse.bg; • Записани на дигитален носител по пощата или по куриер (за сметка на получателя): 7017 Русе, Русенски университет „Ангел Кънчев“, ул. Студентска 8 .

Разработките ще бъдат оценявани и класирани от компетентна комисия. Общият брой точки по критериите е 100. Резултатите ще бъдат приравнени на оценка по шестобалната система, с която завършващите ще могат да кандидатстват за обучение в Русенския университет по специалност „Екология и техника за опазване на околната среда“.

Победителите ще бъдат отличени с индивидуални предметни награди. Всички участници ще получат Сертификат за участие в конкурса.