Сливен се представя на изложението България говори в Румъния
Сливен се представя на изложението България говори в Румъния / Община Сливен

Община Сливен ще участва в изложението "България говори" в Букурещ. Форумът се организира от Румънската търговско-промишлена камара в партньорство с програма "Произведено в България".

Специални гости на събитието ще бъдат българският посланик в Румъния Н. Пр. Александър Филипов, кметовете на общините Свищов и Велико Търново, представители на бизнеса от Румъния.

Кметът Кольо Милев и екип от общината ще представят икономическите и туристически възможности на Сливен, както и разработените в рамките на проект "Регион Сливен – кръстопът на традиции, култури и епохи" туристически пакети и продукти.

Идеята на форума е да даде възможност на отделни региони да се представят културно-историческото си наследство, туризма, възможностите за инвестиции. Фирми от България ще презентират производствата си.

По време на престоя си в Румъния кметът Кольо Милев ще посети и град Брашов, за да се запознае на място с напредъка по ремонта на концертния орган на зала „Сливен“.

Инструментът се ремонтира в румънския град, а средствата за неговото обновяване все още се събират чрез дарителска кампания. За цялостния ремонт на органа са необходими 62 716 евро, а към момента е събрана повече от половината сума.