Сливен почете Апостола
Сливен почете Апостола / Община Сливен

Сливен отбеляза 178-та годишнина от рождението на Васил Левски. Левски е личност, която вече повече от столетие служи като обединител и всепризнат символ на безкористност и всеотдайност. Личност, която и в една от последните си изповеди съвсем просто казва: „Каквото съм правил, в полза народу е“, каза в приветственото си слово кметът на община Сливен инж. Кольо Милев.

Градоначалникът каза още, че ако името на Левски и неговите завети продължават да крепят българското дори и в най-отдалечените краища на света, то тук, на неговата родна земя ние сме длъжни да пазим завета му за Чиста и свята Република.

Цветя на признателност пред бюст – паметника на Апостола на свободата бяха поднесени от името на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, община Сливен, на ОбС, на ОД на МВР – Сливен, на културните институти в града, на политически, обществени, военни и граждански организации, граждани. Своите цветя на признателност поднесоха пенсионери от пенсионерски клуб „Розова градина”, служители от НЧ „Христо Ботев 1897”, НЧ „Добри Чинтулов 1941” и НЧ „Ангел Димитров”, а също и учениците от 12 ОУ „Елисавета Багряна” и НЧ „Васил Левски”.

На събитието присъстваха кметът на община Сливен инж. Кольо Милев, заместник-областните управители Веска Вълчева и Камен Костов, председателят на ОбС Мария Григорова, общински съветници, директори и представители на културни институти в Сливен, представители на политически и патриотични организации, граждани. Да почетат светлата годишнина пред бюст – паметника на Левски, присъстваха още представители от НЧ „Христо Ботев 1897”, НЧ „Добри Чинтулов 1941” и НЧ „Ангел Димитров”, както и ученици от 12 ОУ „Елисавета Багряна” и НЧ „Васил Левски”.