След обжалване – съдът потвърди присъда на двама от Сливен
След обжалване – съдът потвърди присъда на двама от Сливен / Дарик Сливен, архив

Окръжен съд – Сливен потвърди присъда на Районния съд, с която двама мъже отиват в затвора за по две години и осем месеца за това, че чрез сила и заплаха обрали гръцки гражданин.

На 20 ноември 2013 година бъдещите затворници се черпели в дома на единия, когато домакинът получил обаждане, че двама клиенти на заведение в Сливен търсят проститутки. Поръчителите обаче не харесали доведените им момичета и двамата сутеньори уж си тръгнали. Върнали се малко по-късно, за да сплашат гърците заради отказа им. През това време гостите тръгнали към хотела, в който били настанени. Подсъдимите ги пресрещнали, заплашили единия от тях с нож и му взели 650 евро и 150 лева. Другият грък успял да избяга и се обадил на полицията.

Междувременно сливенците, заедно с момичетата, заминали за Димитровград, където разбрали, че са търсени от полицията. Тръгнали към Гърция, но на границата били задържани.

Присъдата беше произнесена от Районен съд- Сливен при съкратено съдебно следствие, припомнят от съда.

 

Двамата осъдени са на 29 и 27 години и ще излежат присъдата си при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.