Семинар за развитие на селските райони ще има в Областна управа
Семинар за развитие на селските райони ще има в Областна управа / netinfo

Областен семинар по инициатива на Министерството на земеделието и горите ще се проведе днес от 10 до 15 часа в залата на Областна администрация – Сливен. Лекторите са представители на Дирекция “Развитие на селските райони” и Разплащателна агенция.

Семинарът е в рамките на мобилната информационна кампания на министерството „Пътуващи екипи за съвети в земеделието – от врата до врата”, която има за цел да консултира земеделските производители по места в цялата страна, като ги подпомага в изготвянето на проекти по мерките на Програмата за развитие на селските райони.

Паралелно с областния семинар в гр. Шивачево ще се проведе и последният за област Сливен информационен ден. Между 11 ч. и 20 ч. в залата на кметството в Шивачево експерти от общинската и областна служба по земеделие и Областна разплащателна агенция ще дават съвети и ще консултират земеделските стопани по въпроси, свързани със стартиралите мерки от програмата.

Кръгът на бенефициентите по Програмата за развитие на селските райони е много широк, като се започне от дребните полупазарни стопанства, млади фермери, преработвателни предприятия в хранителния сектор, собственици на гори, общини от селските райони, микропредприя в селските райони. Всички мерки от ос 1 се прилагат на територията на цялата страна, а мерките от ос 3 – на територията на селските общини.