Рисунки за „отличен”
Рисунки за „отличен” / Общински пресцентър Стралджа

Рисунките на Станимира Николаева, Силвия Йорданова, Никола Петров, Илия Божидаров, Мелани Манчева и Габриела Дончева от СОУ ”П. Яворов” в Стралджа са отличени в Националния ученически конкурс на Национално движение „Русофили” - „Не се гаси туй що не гасне”. Той беше  посветен на 135-та годишнина от Освобождението на България от турско робство и организиран със съдействието на МОМН, СБП, СБЖ, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Синдиката на българските учители.

Младите таланти на Стралджа Силвия, Никола, Илия, Мелани и Габриела получиха грамоти за успешно участие в националния конкурс, а Станимира е отличена и с предметна награда. Всички те бяха връчени  лично от българския космонавт Георги Иванов. Подготовката на децата по изобразително изкуство е дело на  Георги Атанасов, организатор по участието в конкурса беше педагога Желязка Тончева, преподавател по руски език.

 

За участието на учениците от СОУ ”П.Яворов” - Стралджа в конкурса „Не се гаси туй що  не гасне” съдейства Стоян Проданов, председател на Областния съвет на движение „Русофили” в Ямбол, за което училището поднася своята благодарност.