село Жельо войвода
село Жельо войвода / община Сливен
Приключи първият етап от ремонта на Здравната служба в село Желю войвода. Направен е ремонт на лекарския и стоматологичните кабинети, сменени са подовата настилка, извършено е боядисване на помещенията и смяна на дограмата. В изцяло ремонтираната чакалня са поставени нови пейки със 17 седящи места. Счупените прозорци са подменени.

Поставено е ново осветление пред Здравната служба. Ремонтирани са и тоалетните в сградата. “Средствата за ремонта са предоставени от Община Сливен. Той е извършен за 40 дни”, каза Стоян Генов,кмет на селото. Предстои ремонт на още два кабинета и аптеката.

село Жельо войвода
община Сливен

Кметът на Сливен Стефан Радев посети обекта и поздрави кмета на селото Стоян Генов за усилията, които полага, за да осигурява по-добри условия за жителите. За пациентите на Желю войвода се грижат лекар, стоматолог, един фелдшер и две медицински сестри.

Личен лекар е д-р Божидар Кирилов, а зъболекар - д-р Елена Солакова. И двамата са в Желю войвода всеки делничен ден. Те изразиха задоволство от направените промени, които са очаквали отдавна, и благодариха, че вече има реални резултати в полза на пациентите.

Веднъж месечно в Здравната служба идва подвижна лаборатория, която извършва необходимите за пациентите изследвания. “С това улесняваме хората, особено възрастните ни жители, и не се налага те да ходят до града”, каза кметът на Желю войвода. Генов информира, че в детската градина е поставен котел за отопление на пелети, което намалява разходите с 50 процента. По две от улиците е направено закърпване с  асфалт, а десет са чакълирани. Възстановена е спортната площадка.

Очаква се през  следващата година да се асфалтират други две възлови улици, през които ще преминават междуградските автобуси.

“Всички линии се обслужват от “Пътнически превози”. От там предоставят безплатни карти за учениците над 7 клас, които посещават училище в Сливен, и намаление за малките ученици”, допълни Стоян Генов.