Разпуснаха общинските администрации заради жегите
Разпуснаха общинските администрации заради жегите / netinfo

С устна заповед кметът на община Сливен разпуснал общинската администрация заради рекордно високите температури. Това потвърди пред Дарик говорителя на общината Славея Петрова. Според нея кметът е разпоредил общинската администрация да работи днес до 13.00 часа.

С променено работно време от 8.00 до 14.00 часа, без обедна почивка са служителите от общинска администрация Ямбол на 23 и 24 юли, гласи заповед, подписана от Милен Гайдаров, изпълняващ длъжността кмет. Промяната в работното време е предприета заради високите температури, измерени в стаите - над 37 градуса и във връзка със здравословните и безопасни условия на труд. Директорите на дирекции и определените от тях длъжностни лица, чиято дейност е свързана със законови срокове и съответната работа не би могла да бъде приключена в рамките на промененото работно време, спазват нормално работно време от 8.00 до 17.00 часа. За да обслужват гражданите, с нормално работно време са и служителите в Центъра за административни услуги на Община Ямбол и служителите в Дирекция „Местни данъци и такси”.

Заради жегите кметът на община Болярово Христо Христов разпореди работното време на общинската администрация на 23 и 24 юли да бъде от 07.00 до 13.00 часа. На 25 юли ще се вземе решение за останалата част от седмицата. След 13.00 часа дежурни служители ще обслужват гражданите, на които се налага спешно решаване на проблемите им. За настоящата заповед ще бъдат информирани всички кметове и кметски наместници по места.

Кметът на община Стралджа Митко Андонов издаде заповед, с която заради високите юлски температури, променя работното време на общинска администрация.Работният ден тази седмица ще продължава 6 часа – сутрин от 7 ч. до 13 ч., в информационния център и данъчната служба целодневно ще има дежурни, които да обслужват клиентите.