Разгледаха три програми за заетост
Разгледаха три програми за заетост / Областна администрация Сливен

3 регионални програми за заетост е разгледала Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен.

Постъпилите програми са разработени от общините Сливен и Котел, както и тази ,разработена от Областна администрация в партньорство с Регионален исторически музей Сливен и Исторически музей Нова Загора, съобщиха от областна администрация.

Това стана ясно на заседание, което се провежда по повод възможността на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие ежегодно да предлага на Министерството на труда и социалната политика регионални програми за заетост, които да бъдат финансирани в рамките на Националния план за действие по заетостта за следващата бюджетна година.

Регионалните програми за заетост могат да преодолеят специфичен проблем, свързан с пазара на труда, да повишат предлагането на труд и заетостта в региона, да обучат работната сила. Регионалните програми се предлагат от областните и общинските администрации, социални партньори и други юридически лица.