Яворови дни в Стралджа
Яворови дни в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Всички ученици от СОУ ”П. Яворов” в Стралджа са включени в разнообразни прояви, посветени на Дните на патрона на училището, съобщават от общинския пресцентър. В предварително подготвения план,  по идея на децата и учителите, намериха място театрална ученическа постановка, спортни състезания, конкурс за рисунка, спектакъл на първокласниците, ден на ученическото самоуправление.

Младите актьори на Димитър Стоянов, преподавател по български език и литература, подготвиха театралната постановка „Двама нашенци в Космоса” и я представиха пред училищната аудитория, а ден по-късно и пред обществеността на града.

„Познавам творчеството на Яворов” беше темата на срещата между деветокласници  и ученици от І и ІІ клас.

Младите таланти на училището представиха свои литературни творби и рисунки в конкурса „Моята мечта”, чието отчитане предстои. Училищното ръководство е подготвило награди за най-добре представилите се. Учениците от ПИГ ІV клас, ще се включат в рецитала „Яворов и ние”. Второкласниците очакват своя час „В света на приказките”, който е насрочен за 23 април.

В рамките на Яворовите дни са празниците „Пеем и танцуваме”, Ден на отворените врати, Ден на ученическо самоуправление и др.