Районната прокуратура в Сливен ръководи разследване по досъдебно производство за случая с простреляното дете със сачма от въздушна пушка, съобщиха от обвинението.

То е хоспитализирано в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в града, като състоянието му е стабилно. По случая е извършен оглед на местопроизшествие. Разпитани са над 10 свидетели.

Простреляното дете в Сливен е в стабилно състояние, издирват извършителя

Предстои назначаване на съдебномедицинска и балистична експертиза. Продължават оперативно-издирвателните действия по установяване на автора на деянието.

Припомняме, че инцидентът е станал на 20 февруари на спортна площадка в кв. "Стоян Заимов". Според информацията, момчето е простреляно в гръб. 

Бащата на раненото дете разказа, че 12 тийнейджъри играли футбол на площадката. След като приключили, детето му било простреляно. По думите на пострадалото 13-годишно момче, изстрелът е дошъл от блока в близост.

Стоян Стоянов е жител на Сливен, който притежава огнестрелно оръжие, подобно на това, с което се счита, че е стреляно по децата. Късно снощи той е бил проверен от полицията.