Николай Грозев
Николай Грозев / община Нова Загора
В навечерието на Деня на българската култура и наука и на славянската писменост  кметът на Нова Загора Николай Грозев даде пием в чест на учителите –пенсионери. Грозев и неговия екип за пореден път засвидетелстваха своето уважение и благодарност към учителите в златната възраст за тяхната любов, грижи и себеотдаване в благородната им професия, за упоритата и всеотдайна творческа работа през годините. След песента на Нова Загора  и химна „ Върви народе възродени..”, отправен от вокална група при „ПК „Яница” ,кметът  се обърна към присъстващите:

„24 май – денят на Кирил и Методий, вълнува сърцата на всеки един от нас. Този специален ден извиква спомена за последния училищен звънец, за наивните детски лудории, които отдавна са си отишли, но най-вече за любимите учители.  Поклон към съзидателния ви труд, любовта и топлината,  с които уверено ни поведохте към първите знания и успехи. За търпението с, което извайвахте и изградихте нашите характери и ни превърнахте в добри хора., дълбок поклон!”

Николай Грозев
община Нова Загора



Той връчи грамоти на заслужили учители за принос и развитие на образователното дело. Музикален поздрав към присъстващите отправиха Мирена Йорданова и Пресиана Минчева, възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов” .

Николай Грозев
община Нова Загора



Тържеството продължи с много настроение и веселие.