Празнични прояви в Община „Тунджа“
Празнични прояви в Община „Тунджа“ / община Тунджа

С откриване обновената сграда на музеен комплекс „Старата Акбунарска къща“ в с. Генерал Инзово днес започва празничната програма по повод празника на община Тунджа, 22 април.  На следващия ден – 5 април от 10.00 часа в парка на селото ще се проведе шестнадесетото издание на фолклорния фестивал „От Цветница до Гергьовден“.

Младежка дискусия „С Тунджа в сърцето” – „Моята идея за развитието на Община „Тунджа“ ще се проведе на 11 април от 11.00 ч. в конферентната зала на Община „Тунджа“.

На 12 април от 13.00 ч. село Симеоново отново ще бъде домакин на общинския празник „За хляба наш”, съпроводен с концерт на певицата Славка Калчева. На същия ден, от 14.00 ч. в с. Голям манастир ще се проведе Осмия общински турнир по народни борби.

Единадесетият Бизнес форум ще бъде на 17 април от 14.00 ч.  Тази година темата е „Стратегията за местно развитие на МИГ „Тунджа” – резултати и нови перспективи”.

На 18 април от 10.00 ч., в конферентната зала на Община „Тунджа“, ще се проведе Общинска конференция „Взаимодействие между местната власт, бизнеса и НПО”. От 14 до 20 април ще се проведат традиционните Тунджански литературни дни.

Отново за децата на общината се организира Общинската детска асамблея „Тунджа – творчество и красота”, в рамките на която е празникът „Водим бъдещето за ръка“. Тази година тя ще е съпътствана с шоу-спектакъл „Детско царство” на куклен театър „Георги Митев” – Ямбол и отчитане на Конкурса за млади художници, литератори и фотографи на тема „С Тунджа в сърцето”.

Драматичен театър „Невена Коканова“ - Ямбол гостува с постановката „Политикани” в три села.

Авторският спектакъл на актьорите Велика Видева и Звезделин Минков „Гражданка на село” ще бъде представен в 12 населени места.

„Песен за Тунджа” – под този надслов са празничните концерти на певците Величка Русева и Румен Бошнаков, които ще бъдат изнесени в 10 села на общината.

15 са концертите на Фолклорен ансамбъл „Тунджа”.

На 21 април ще бъдат открити три нови обекта откриване на Общностен център за деца и семейства по Проекта за социално включване в село Кабиле,

В село Дражево откриване на  Младежки Лидер център и в село Хаджи Димитрово - откриване на ново детско заведение по проект, финансиран от Публичната инвестиционна програма.

В същия ден – 21 април, от 16.00 ч. в административната сграда на Община „Тунджа” ще бъдат отново връчени стипендии и еднократно финансово стимулиране на ученици и студенти от общината.