Правим справка къде гласуваме в интернет
Правим справка къде гласуваме в интернет / MorgueFile.com

 

Във връзка с произвеждането на избори за Народно събрание на 12 май, общинска администрация Сливен създаде на интернет страницата – www.sliven.bg рубриката “Парламентарни избори 2013”.

Там вече са обявени избирателните списъци за изборите, съгласно изискванията на Изборния кодекс, съобщиха от общинския пресцентър.

В рубриката всеки може да направи справка по ЕГН за включването си в избирателен списък, номера и местонахождението на избирателната секция.

В Центъра за информационно и административно обслужване на гражданите има създадено гише “Избори за народни представители – 12 май 2013 г.”. Там избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражняват избирателното си право в съответното изборно помещение и желаят да гласуват в подвижна избирателна урна, могат да заявят желанието си в писмена форма, чрез заявление по образец, подписано саморъчно и подадено чрез писмо, факс или електронна поща, като приложат и копие на документ от ТЕЛК (НЕЛК). Срокът е 11 април.

На гишето всеки избирател може да подаде заявление за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци до 5 май.

В срок до 27 април на гишето всеки избирател може да подаде заявление за вписване в списъка за гласуване по настоящ адрес, ако същият е в друго населено място от постоянния му адрес.

Кандидатите за народни представители, членовете на ЦИК и РИК, както и наблюдателите, ангажирани в изборния ден трябва да подадат заявления за издаване на удостоверение за гласуване на друго място до също до 27 април.