Пак отлагат протеста за дупките
Пак отлагат протеста за дупките / netinfo

Отново отложиха планирания протест за окаяното състояние на пътищата в град Сливен. Този път датата е 31 декември - току преди Нова година. Това обявиха организаторите на страницата на събитието във Фейсбук. Мотивацията им е, че тогава е почивен ден и биха се събрали повече хора. Сред коментарите обаче е посочено, че времето отново е неподходящо, защото мнозина празнуват извън града. Задава се и въпросът  срещу кого ще се протестира на 31 декември, след като в общината няма да има ни кмет, ни администрация.

До този момент в социалната мрежа присъствието си на протеста са потвърдили 262 - ма души, 163 са отговорили уклончиво с „може би", а от 1592 поканени все още няма отговор. Според поканата протестиращите ще се съберат на входа на Градската градина в 12 часа и ще се отправят към общината.

„Да спрем с приказките и да действаме, защото никой няма да го направи вместо нас. Поканете приятели и всеки, който би желал да подкрепи каузата да живеем в цивилизован град, в който има бъдеще за младите. Да защитим "Градът на 100-те войводи", се казва в призива.

Радка Сиренкова, директор на Центъра за психологични изследвания в Сливен призова хората с увреждания да се включат и да не се страхуват от заплахи и заблуди, че ще бъдат лишени от социални асистенти.