Отложиха делото срещу Ставийски за 30 януари
Отложиха делото срещу Ставийски за 30 януари / netinfo
Бургаският окръжен съд отложи за 30 януари делото срещу световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски. Спортистът е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на едно лице, причиняване на тежка телесна и средна телесни повреди на лица, при нарушаване правилата за движение по пътищата при управление на лек автомобил.


Ход на делото срещу Максим днес не бе даден. Съдебният състав отхвърли молбата на брата на загиналия сливналия  Петър Петров, Валентин да бъде конституиран като граждански ищец и частен обвинител както и неговият предявен граждански иск за неимуществени вреди в размер на 5 хиляди лева. Мотивът е, че Валентин е пострадал в катастрофата и има лека телесна травма, което не е предмет на това обвинението. Отхвърлен беше и искът от страна на пострадалата Мануела Горсова за 2 млн. лв. неимуществени вреди

По закон не е уредено положението на хора навъшили пълноление, които са физически недееспособни, но не и юридически. В този случай законът приема че Мануела може, но не не е направила своето волеизявление. Искането да бъде конституирано друго лице като нейн представител не е направено от нея , а от родителите и съдът го отхвърли. Както и гражданския иск.

Бургаският адвокат на Максим Ставийски коментира, че това е най- високата сума с която се сблъсква Бургаският окръжен съд в своята досегашна практика.

Определението на съда може да бъде обжалвано в 7 дневен срок. Делото започва отново на 30 януари.