Откриха обновения здравен център в Жеравна
Откриха обновения здравен център в Жеравна / Пресцентър Областна управа - Сливен

Реновираният здравен център в село Жеравна бе тържествено открит на 8 юли от шефа на Отдела за военно сътрудничество към Посолството на САЩ капитан 2 ранг Марк Имблум и заместник-областният управител на Сливен Христо Карабекиров.

Церемонията отбелязва приключването на двегодишен проект за ремонт и обновяване на здравния център в Жеравна на стойност 10 000 долара, осъществен по Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ. В проекта участваха военнослужещи от Военноморския мобилен строителен батальон на САЩ „Севън", американски военни, участници в „Ротационни сили Черно море", български военнослужещи от Тренировъчния център за танкови екипажи в Сливен и местната компания AHNTECH, които заедно подновиха електрическата система, боядисаха външните и вътрешните стени и ремонтираха санитарните помещения и подовете на двуетажната сграда.

Обновеният здравен център ще позволи на общопрактикуващ лекар да се настани за постоянно и да обслужва жителите и посетителите на селото.