Откраднаха пари от жилище, счупиха прозорци на сграда и цех в Нова Загора
Откраднаха пари от жилище, счупиха прозорци на сграда и цех в Нова Загора / Dariknews, Архив

Двама младежи са задържани за кражба на захранващите елементи на светещ пътен знак Б 2- "Стоп".

Знакът се намира на пътя Сливен-Твърдица на разклона за ЖП - прелеза в село Гавраилово. Извършителите са две момчета на 19 и 17 години от  Сливен. Те са откраднали соларния панел, акумулатора и рамката на знака. След задържането двамата са предали доброволно инкриминираните вещи. Образувано е досъдебно производство.

Новозагорски криминалисти са задържали трима криминално проявени мъже за кражба на медни  съдове и предмети от частен имат в село Кортен. Тримата са направили пълни самопризнания. Вещите, обект на кражбата са предадени. Работата по разкриване и документиране на цялостната  престъпна дейност на задържаните продължава.

Служители на РУМВР-Нова Загора разследват  домова кражба и работят по случай на причинени материални щети по производствен цех в град Нова Загора.

На 23 юни 78-годишна жена е подала заявление за кражба на сумата от 1040 лева. Парите са откраднати от жилището, което е обитавала под наем в града . По случая е образувано досъдебно производство.

За времето от 02,45 до 03,45 часа на 23 юни неизвестен извършител е счупил 24 стъклопакета на прозорците на административна сграда и производствен цех в Нова Загора. Щетата е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.