На 18 февруари започва международният боксов турнир Странджата
На 18 февруари започва международният боксов турнир Странджата / Sofia Photo Agency

В 18 часа на 18 февруари официално ще бъде открит 61-вия международен боксов турнир „Странджа", който ще се проведе в ямболската зала „Диана". Емоциите между въжетата ще стартират още в ранния следобед на този първи ден на турнира с  елиминационни мачове в отделните категории. Началото на двубоите е от 14 часа на 18 февруари.

Втората сесия, с битки за влизане в полуфиналите, ще бъде веднага след официалното откриване на турнира - от 19 часа. Вторият ден от най-силния международен турнир по бокс за годината е предвиден за полуфиналните срещи.

Началният час, в който ще започне определянето на финалистите, е 16 часа.

Кулминацията на турнира - финалите, започва в 15 часа на 20 февруари. Веднага след  изиграването им е и официалното награждаване, определяне на тазгодишния носите на приза „Странджа" и закриването на турнира.

Ямбол е домакин на престижното състезание за седми път, като това е и първият град извън столицата, посрещнал най-силните боксьори. Повече домакинства от Ямбол имат само Пловдив и София.

Ямболско домакинство е и рекордно по брой на боксьорите участници. В 33-тото издание на „Странджа" на ринга в зала „Диана" се качват 149 майстори на ръкавиците.

Пак в Ямбол е и един от трите случая, в който призът „Странджа" се печели от чужденец - пак на 33-тото издание, за най-добър е определен Армандо Мартинес от Куба.