Можете да пращате снимки на неправилно паркирали автомобили в полицията
Можете да пращате снимки на неправилно паркирали автомобили в полицията / Дарик Сливен, архив

302 нарушения за неправилно паркиране и престой са констатирани от полицейски служители в Сливен за изминалата седмица. Съставени са 299 фиша и 3 актове. От 16 до 22 март са съставени 6 актове по докладни записки, изготвени за водачи, които не са били на мястото на нарушението. Те са призовани в сектор „Пътна полиция” да им бъде наложена санкцията. Актовете са  изготвени на база сигнали на граждани за неправилно паркирали автомобили на територията града.

Нарушенията са констатирани в района на съда, кооперативния пазар, на бул.”Ст. Караджа” и „Цар Симеон”, ул. ”Ген. Скобелев”, бул. ”Хаджи Димитър”, ул. ”Д. Пехливанов”, бул. ”П. Хитов”, в района на  МБАЛ „Д-р Иван Селимински” и автогарата.

Продължава  работа по пакета от спешни мерки на Областната дирекция на МВР - Сливен, целящи  максималното ограничаване на грубото и явно нарушаване на правилата за движение, намаляване на тежките пътни инциденти, нулева толерантност към отнемането на предимство  и грубото паркиране на пешеходни пътеки, върху тротоари, тревни площи и други места.

 

Всички граждани, които са свидетели на нарушение на правилата за движение могат да изпращат своите сигнали, придружени със снимка на автомобила и мястото на нарушението, на ел.адрес sliven@mvr.bg.