„Модата се мени, фолклорът остава“.
„Модата се мени, фолклорът остава“. / Пресцентър

Над 1 000 участници и гости се очакват на празника „Модата се мени, фолклорът остава", който ще се проведе за втора поредна година в с. Генерал Инзово, община „Тунджа"-Ямбол. Всички, който ще бъдат на празника, трябва да изпълнят изискването да са облечени във фолклорна носия (автентична, сценична или стилизирана). Допуска се участието и с фолклорни носии и от други държави.

Селата от територията на община „Тунджа" - 28 вече са подали заявка за участие и около 500 мъже и жени, деца и възрастни, ще се представят както с автентични носии, така и с традиционни ястия, характерни за всяко селище. На разположение на желаещите ще има и рецепти към всяко ястие /готвено, печено, точено и т.н./ За най-малките ще има анимация, осигурена от опитните специалисти от детските градини на територията на община „Тунджа". Всички читалища, НПО и граждани, които искат да участват в празника, подават заявка в свободен текст.

Празникът се провежда под патронажа на кмета на община „Тунджа" Георги Георгиев и кмета на с. Генерал Инзово Галин Пантелеев. „Модата се мени, фолклорът остава" ще се състои на 02 юни 2016 години, от 10.00 часа, в парка на селото.