Кмет с лични средства плати горивото за снегопочистване
Кмет с лични средства плати горивото за снегопочистване / община Стралджа, Архив

Със собствени средства кмета на Стралджа Атанас Киров осигури гребла за местни трактори, пясък и гориво за снегопочистването в общината. Едното от двете закупени гребла е предоставено на земеделските производители от селата Недялско, Първенец, Люлин, Богорово и Правдино.

В Саранско са осигурени средства за гребло на друга машина, като с лични средства кметът е осигурил финансирането на гумите и цялостното окомплектоване на трактора за зимно почистване на района. Проведени са разговори с по един земеделски производител във всяко населено място, който със своя техника е потвърдил, че ще почиства селищата, като горивото изцяло е личен ангажимент на кмета Атанас Киров.

Фирмата, с която общината има подписан договор за зимно поддържане на четвъртокласна пътна мрежа се контролира от зам.кмета Божидар Нихорлиев. От общината заявиха, че според представените протоколи за извършените дейности и вложени материали са коригирани, включително и компенсации за почистване от местен земеделски производител на междуселищен път Зимница-Драгоданово.

От началото на годината община Стралджа е изплатилана фирмата 10 хил. лв. за снегопочистване и още 5 хил. лв. за града. В сравнение с предходни години сумата е далеч по-малка.

Контролът по фирменото снегопочистване и опесъчаване продължава.