Изкуството завладява Ямбол
Изкуството завладява Ямбол / Дарик Сливен, архив

Ямбол ще бъде домакин на Арт фестивал в дните от 21 до 23 юни. Официалното откриване е на 21 юни, петък, от 20.00 ч с ди -джей парти в градския парк.

Второто издание на ямболския арт-фестивал ще премине под мотото „Отивам в бъдещето”. Част от градския пейзаж ще бъдат познатите от първото издание големи балони, разположени в различни части на града. И тази година, основните събития ще са фокусирани основно в Градския парк.

Множество творчески ателиета обогатяват програмата на арт фестивала – «Следвай ме», «Живи сенки», «Стъклен свят», «Уличка на мечтите», «Творя бъдеще», «Оригами» . Една от провокациите към жителите на Ямбол  е Ателието «Украси града». Две пространства - вътрешният двор на общината и площадката на „Ален мак“ в Градския парк ще бъдат „опаковани” с плат и украсени. В изданието ще има още графити, театрална постановка на открито, фотоспомени от първото издание на фестивала, рок концерт, скейт демонстрации.

Два модерни проекта ще бъдат представени в първия ден от арт фестивала. Нов облик на „Десятката” ще бъде постигнат с арт инсталация „Конгломерация”. Арт инсталацията „Очите на града” на централния градински мост е артистична намеса в градската среда, която представя как бъдещото поколение “вижда” града.

Танците ще бъдат основен елемент в тазгодишното общоградско забавление. Хореографите от «The Center” – най–голямото училище за съвременни хип-хоп танци в България, ще представят своя спектакъл на 23 юни, неделя от 20.00ч. пред централния фонтан в градския парк. През целия ден хореографите от формацията ще демонстрират своите умения и ще обучават всички, които обичат танците. Дансингът се открива на 23 юни в 10.00 ч. на различни места в Градския парк.

 

Фестивалът ще завърши на 23 юни в 21.30 ч. с парад от Градския парк и огнено шоу пред община Ямбол.