Инспектор от Нова Загора стана полицай на месец ноември
Инспектор от Нова Загора стана полицай на месец ноември / netinfo

Инспектор Тодор Ников получи наградата „Полицай на месец ноември”. Той и колегите му разкриха 58-годишен ром, причинил смъртта на пешеходец, след като го блъсна с колата си в Нова Загора и избяга. Групата полицаи хванала извършителя след сигнал от гражданин, че е видял автомобил със следи от катастрофа.

Колата била паркирана пред дома на шофьора, по нея имало ясни следи от удара. Ромът бил в нетрезво състояние, първоначално отричал да е карал колата, но на следващия ден направил пълни самопризнания. Направената проба за алкохол показвала 1,8 промила. Освен това той бил с отнето свидетелство за правоуправление и изтърпявал пробация заради причинена средна телесна повреда на своя съседка.

Инспектор Ников получава наградата „Полицай на месеца” за втори път. През 2003 година заедно с колегите си са разкрили зверско убийство. Четирима роми намушкали повече от 20 пъти свой непълнолетен близък.

Тодор Ников работи в сектор „Противодействие на престъпността и охрана” в РПУ на МВР-Нова Загора. В системата е от 2001 г. Той е на 31 години, семеен, с едно дете.

Наградата „Полицай на месеца” е съвместна инициатива на пресцентъра на Областната дирекция на МВР и на общинския пресклуб „Сливен”.
Инспектор Ников получи наградата си от заместник-началника на Сливенската полиция Станимир Колев.