И в Стралджа се подготвят за празник
И в Стралджа се подготвят за празник / netinfo

В края на седмицата в общината стартират проявите посветени на празника на Стралджа 8 ноември- Архангеловден. Според програмата, утвърдена от кмета на общината Митко Андонов, началото на тържествата ще бъде поставено с отбелязване на Димитровден, Денят на Зимница. На 24 октомври жителите на най-голямото стралджанско село ще се съберат  в читалището, където с богат концерт ще  отбележат традиционния си празник.

Седмица по-късно, на 30 октомври, в читалище "Просвета"-Стралджа, децата от детските градини и училища ще се срещнат с писателя и поета Панчо Панчев. В същия ден предстои отчитането на конкурсите за есе и фотография, което ще бъде съпътствано и от откриване на изложба, посветена на празника. В дневния център за възрастни хора членовете на клуба „Приятели на книгата" организират литературно четене. Само ден по-късно, на 31 октомври, свои празници ще имат селата Атолово и Лозенец. В първото предстои  отбелязване 75 години на църквата „Свети Димитър", а във второто- откриване паметник на загиналите за родината, заедно с отбелязване 80 години читалище"Светлина" Лозенец.

От 1 ноември до 8 ноември  тържествата ще продължат. По повод празника традиционния стралджански панаир ще осигури забавления за малки и за големи  в дните от 3 до 8 ноември.