Хиляди подкрепят Коледната благотворителна кампания
Хиляди подкрепят Коледната благотворителна кампания / община Ямбол

Над 8000 лева са вече постъпления във фонда на Коледната благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот”.

Приходите са от продажба на специалните поздравителни картички с рисунки на ямболски деца, отличени в конкурса на тема „Коледа”. Традиционната инициатива стартира в средата на ноември и към нея се присъединиха много граждани, фирми и организации, съобщиха от общината.

Кампанията продължава до края на 2014, като благотворителни картички могат да се закупят от Центъра за административно обслужване във фоайето на община Ямбол.
Събраните средства попълват специален фонд за лечение на тежкоболни ямболски деца и младежи, нуждаещи се от спешно лечение, което не се заплаща от НЗОК или други доброволни здравноосигурителни фондове.

Отпускането на помощта става след становище на лекарска комисия по всеки конкретен случай и с решение на Обществения съвет по кампанията, в който влизат представители на община Ямбол, общински съветници, директорите на здравни заведения и на РД „Социално подпомагане”, представители на неправителствени организации и медии.

В досегашните издания на благотворителната кампания бяха събрани над 70 000 лева само от продажба коледни картички с рисунки на ямболски деца. Със средствата бяха подпомогнати десетки деца и младежи в тежък за тях и семействата им момент.
Кампанията може да бъде подкрепена и чрез директни дарения по банкова сметка: BG 13 SOMB 91308424420344, код за вид плащане: 445100; ОБЩИНСКА БАНКА  АД, SOMBBGSF.