Европейски информационен център бе открит в Сливен
Европейски информационен център бе открит в Сливен / Дарик Сливен

Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел откри в Сливен Европейски информационен център.

„За мен това е едно изпълнено обещание, което дадох по време на предизборната кампания за европейски парламент” – подчерта Габриел при откриването. Тя информира, че през последните месеци в центъра за осъществени 21 инициативи в областта и благодари на всички организации и институции, които са били партньори в тях.

Стремежът е центърът да се превърне в място, където гражданите могат да получават най-актуалната информация за дейността на Европейския парламент и другите европейски институции, за своите права като европейски граждани, за възможностите, които предоставя членството на България в ЕС.

Друга основна цел на инфоцентърът е да приобщи младите хора към европейските политики чрез провеждането на младежки инициативи.

Европейският информационен център предоставя също възможност на гражданите да отправят препоръки и предложения, свързани с европейското законодателство. По този начин всеки един български гражданин може да стане участник в изработването на европейските секторни политики.

Официални гости на церемония по откриването бяха зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и министърът на земеделието и храните Десислава Танева.