Ден на ученическо самоуправление в СОУ ”П. Яворов” Стралджа
Ден на ученическо самоуправление в СОУ ”П. Яворов” Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

Със строгостта на взискателни и отговорни учители учениците от СОУ ”П. Яворов” в Стралджа преподаваха уроци по история и математика, по биология , български и английски език. В Деня на ученическото самоуправление децата влязоха в ролята на педагози и доказаха, че оценяват високо тази професия. „Целта на този традиционен ден, когато учители и ученици сменят местата си, е да накараме нашите възпитаници от друг ъгъл да погледнат на живота в училище, да почувстват колко важно и отговорно е всяко излизане пред дъската за преподаване на уроците”, подчерта директорът Валентина Маринова и припомни, че преди разпределението всеки от учениците е кандидатствал с мотивационно писмо за участие в Деня на самоуправлението. Тя посрещна с усмивка в своя кабинет Силвия Йорданова, за да й отстъпи директорския стол.

В кабинета по история Андон Николаев беше изключително сериозен в преподаването на урока и титулярът Таня Вълчева не спести похвалите си за него. Влюбения в математиката Стефан Кодев застана пред дъската, за да разкаже, че точната наука за него не е трудна и иска да убеди в това съучениците си. В кабинета по биология Силвия Йорданова не прости закъснението на някои от съучениците си за часа и започна преподаването на урока като изискваше пълно внимание от класа. Смяна на местата между възрастни и деца имаше дори в счетоводството, където Жанка и Симона разпитваха за практическите задачи на деня, включиха се в попълване на документи и работа с компютъра.

В края на деня учениците споделиха, че са научили някои от тайните на професията „учител” и гледат с други очи на педагогическия труд. Най-ентусиазираните се обещаха да изберат точно тази професия, за да бъдат максимално полезни на обществото