Д-р Кехайов: Не вярвам на синдикатите
Д-р Кехайов: Не вярвам на синдикатите / netinfo

„Трудно ми е да коментирам сключения договор, защото не съм запознат с него, но не вярвам на синдикатите, които бягат от протеста и правят някакви споразумения по кабинетите” – това каза в Сливен председателят на БЛС д-р Андрей Кехайов по повод подписания днес колективен трудов договор в отрасъл „здравеопазване”.

Той добави, че прави връзка за това договаряне с предстоящите през почивните дни национални срещи на браншовите организации, където ще бъде решено как да продължат протестите на медиците и напомни, че всяко споразумение за повишаване на възнагражденията трябва да бъде обезпечено със съответния ресурс.

Политическа демагогия нарече сключването на колективния трудов договор главният секретар на организацията д-р Пламен Демиров.

„Попитайте директора на болницата, ако го задължат да даде на сестрите две минимални работни заплати, колко от тях ще се наложи да съкрати, при положение, че бюджетът му на месец се реже от касата и е намален в сравнение с миналата година. Това е проста аритметика” – каза още той.