„Цветен камертон” посреща деца от цялата страна
„Цветен камертон” посреща деца от цялата страна / netinfo

Над 60 деца от 15 града в страната ще участват в деветото издание на Националният фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон”, който ще се проведе в Сливен на 7 и 8 април. Фестивалът, който традиционно посреща 80-90 деца, тази година се провежда при силно стеснен бюджет, което е наложило организаторите да поставят праг в броя на участниците. Те са разпределени в четири възрастови групи – от 5 до 20 години и се представят с две песни, от които едната е задължително българска.

Официалното откриване на „Цветен камертон” е от 17.00 ч. на 7 април, а Гала концертът на лауреатите е на 8 април от 20.00 ч. Днес се чака потвърждение от Министерството на отбраната, че фестивалът може да се проведе в голямата зала на Военен клуб – Сливен.

Председател на петчленното жури и тази година е певецът Панайот Панайотов. По традиция ще има и второ – младежко жури от петима представители на Младежкия парламент в Сливен.

Специален гост ще бъде певицата Ваня Костова, придружена от сина й Боян Михайлов.

Музикалното събитие се провежда под патронажа на Община Сливен и кмета на общината Кольо Милев. Учредители и организатори са Община Сливен, Детски комплекс – Сливен, Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм”, Военен клуб, Младежки дом – Сливен и Сдружение „Цветен камертон”.

Статуетката, която се присъжда на носителя на Голямата награда е дело на скулптора Николай Султанов.