ЦИК назначи състава на РИК-Сливен
ЦИК назначи състава на РИК-Сливен / netinfo

Централната избирателна комисия за избиране на членове на Европейския парламент /ЦИКЕП/ е назначила 25-членен състав на Районната избирателна комисия /РИК/ в 21 Сливенски избирателен район. Решението с дата 21 април бе публикувано преди малко на официалния сайт на Министерството на държавната администрация и административната реформа.

 

Председател на РИК в Сливен ще бъде Станимир Туджаров от БСП, зам. председател - Ирена Иванова от НДСВ, а секретар Нуртен Шекерова от квотата на ДПС. Със своето решение ЦИКЕП назначава и следните членове:

 

Радка Пенева, Мария Чомпова, Янко Янков, Боряна Антонова, Иван Иванов, Радослава Стоянова, Михаил Арнаудов, Николай Сираков, Динко Иванов, Вълкан Янев, Радка Енчева, Севда Юмерова, Нуртен Хасанова, Ивайло Василев, Марияна Коджаманова, Елена Попова, Екатерина Дончева, Веселин Кънчев, Християна Денчева, Димитър Недев, Мария Григорова и Стелли Стефанова.

 

Членовете и разпределението на ръководния състав на комисията се различават в малка степен с изпратеното предложение на областния управител Христина Чолакова.

 

Разпределението на местата по партии в РИК съответства на разпределението в Централната избирателна комисия - 9 места за Коалиция за България, 5 за ДПС, 4 за НДСВ, ОДС и Атака по две, и по едно място за движение „Напред”, ДСБ и ГЕРБ.