Баскетболистите на Сливен загубиха драматично от Овергаз София
Баскетболистите на Сливен загубиха драматично от Овергаз София / netinfo

Баскетболистите на Сливен записаха загуба от отбора на Овергаз София след драматичен мач в зала „Васил Левски"  в Сливен. Отборът на Сливен започна агресивно срещата и поведе с 8:2. След това последва обрат и гостите обърнаха резултата за 10:11, но въпреки това играта през първата част се развиваше равностойно. В края на първата част Овергаз водеше с 24 на 21.

Втората част отново гостите от София доминираха, като дори поведоха със 16 точки. Сливенските баскетболисти успяха да намалят голямата преднина с 8 точки и така на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 34:45.

След почивката сливенските баскетболисти само за четири минути успяха да обърнат резултата. Тройка на Андреан Илчев изведе Сливен напред с 48:46 и до края на третата част отборът продължи да води.

В четвъртата част Сливен поведе с 6 точки, но въпреки това гостите успяха да овладеят ситуацията и след 9 поредни точки излязоха с три точки напред. В последвалите минути до края играта бе на приливи и отливи, като Овергаз продължаваше да води с 4 точки. Почти минута преди края на редовното време Сливен изравни резултата - 73:73. След това последваха три продължения, през които Сливен изравняваше резултата, но в последното трето продължение гостите бяха по концентрирани и достигнаха до оспорваната победа.- 104:97.

Най-добър в този мач бе Максим Генов, който реализира 28 точки, Андреан Илчев се отличи с 14 борби и 25 т.актив.

Следващият мач на Сливен е на 14 февруари 2010 г. Отборът ще гостува на Спортист Своге.